top of page
Joell by Jarl Everaart-3.jpg

Over

Mij

Een toekomst in de architectuur. Daar is nooit ook maar een seconde twijfel over geweest. Ik zal een jaar of zes zijn geweest toen ik voor het eerst over het concept 'architectuur' hoorde en toen wist ik het al: daar moest en zou ik iets mee doen.

 

De rest ging eigenlijk vanzelf. Op mijn tiende leerde ik dat, om in de wereld van de architectuur te duiken, je moest studeren en de keuze voor Bouwkunde aan de TU Delft bleek een logisch vervolg. En nu, een heel aantal jaar later, ben ik bezig met het afronden van mijn MSc in de richting van Urbanism aan de TU Delft faculteit Architecture and the Built Environment.

 

Ik ben niet iemand die je uitdaagt met het uitwerken van detailtekeningen. Ik ben meer op zoek naar het ondersteunen en vormgeven van unieke concepten in een nét ander jasje. Van de herontwikkeling van oude kerken tot het schrijven van advies voor goede stedelijke verdichting: één voor één bijzondere projecten, met een eigen karakter.

 

In mijn studie focus ik me graag op de menselijke benadering en centraal staat voor mij toch nog altijd de term Genius Loci, het zijn van de plek. Een term die te snel en te gemakkelijk gebruikt wordt, om vervolgens weer te vergeten, zonder te beseffen wat de waarde ervan daadwerkelijk is.

 

In de projecten waar ik bij betrokken ben gaat het om een menselijk perspectief en de cultureel maatschappelijke waarde van de locaties. Projecten waar placemaking en erfgoed samen komen, met het welzijn van de mens centraal. Dat zijn projecten waar ik me graag bij aansluit en mijn schouders onder zet.

 

In onze rap transformerende leefomgeving is deze evolutie nergens anders zo sterk te zien als in erfgoedlocaties. Stenen reuzen uit het verleden, omwikkeld door een modern landschap.


De historie van deze locaties en de verhalen die zij uit het verleden meedragen zijn belangrijke uitgangspunten in mijn ontwerpproces. Hoe breng je de maatschappelijke waarden terug in een nieuw eigentijds jasje. Hierin liggen mijn interesses bij het bedenken en uitvoeren van concepten en ideeën, en ligt de nadruk op het verbinden van mens en gebouw.


Met een fascinatie voor religieus erfgoed en de veranderende rol hiervan voor de samenleving, en een studieachtergrond in architectuur, focus ik mij op het tot leven laten komen van ontwerpen van kerkgebouwen en kloosters middels 3D modellen, renders, en Virtual Reality-ervaringen. Om zo de verhalen van vroeger in het heden weer te laten horen.

Get In Touch

Contact

joell.tenhove@gmail.com
Tel: +31 6 21 81 80 78

Gevestigd in

Delft, Nederland

bottom of page